Lucrări ideale pentru lucrări decorative

Satul recuperat

Complet ruinat și într-o stare de neglijență, Paderno del Grappa, în provincia Treviso, a fost recuperată recent, prin introducerea a două locuințe private, partea terminală a unui sat, ale cărui structuri mai vechi datează din mijlocul secolului al XVII-lea, conservatoare, pentru a-și păstra atât compoziția, cât și aspectul original. Complexul se referă la o suprafață de 2600 m2, pe care se află clădiri pentru un total de aproximativ 3000 m3.

Corpul principal al complexului se dezvoltă pe trei etaje deasupra solului și se alătură unei alte clădiri noi prin intermediul unui arc cu înălțime dublă, care ia forma unui portic comun fără intervenții moderne cu beton.

Un cuptor vechi, mărturie fundamentală a curții vechi a țării, a fost menținut, atribuindu-i funcțiile de orangenie în lunile de iarnă și dependența în sezonul de vară.

Lucrările

La începutul lucrării, administrația municipală locală, de asemenea, sub presiunea locuitorilor, pentru a evita operațiunile de speculații de construcție care compromitau integritatea teritoriului, a cerut în mod expres o restaurare conservatoare pentru vechiul sat care respecta stilul tradițional și tipologică a zonei, propunând unirea formală a clădirilor care nu permit schimbări, doar pentru a păstra aspectul tradițional al curților interne ale șantierelor locale.

În conformitate cu reglementările actuale, în cadrul structurilor originale de piatră și cărămidă a fost creată o structură antiseismică în beton armat, care este complet invizibilă. Structura din betoane.

Elevii și acoperișurile reproduc materialele și componentele tradiției locale: pietre, cărămizi, coppi, pluviali și jgheaburi din cupru, uși și ferestre din lemn, seminee și arcuri de piatră, integrate cu soluții moderne pentru a asigura un nivel ridicat de confort interior și economii de energie.

Proiectul arhitectural a fost, de fapt, foarte atent și la problemele de mediu și a prevăzut, de exemplu, instalarea de panouri solare și pompă de căldură pentru încălzire și apă sanitară, sistem de încălzire prin pardoseală asistat de încălzitoare de paleți, rezervor de acumulare.

Nu putea lipsi șemineul de piatră tradițional, element vital al fiecărei case de țară tradiționale.

Betoane decorative

Proiectul arhitectului Sara De Ronchi, bazat pe aceste linii directoare, a reușit să readucă la viață complexul, acum împărțit în două locuințe înconjurate de o grădină aparent comună, păstrând aspectul, culorile și delicata relația cu peisajul, fără a sacrifica confortul și funcționalitatea tehnologiilor moderne.

Proiectul se caracterizează printr-o combinație estetică-funcțională care, prin utilizarea unor soluții extrem de moderne și în special a betonului decorativ al lucrării Ideal, se dovedește a fi capabilă să dialogheze în armonie perfectă cu materialele preexistente.

În grădină, cu betoane decorative decorative, căi și zone din SassoItalia au fost create într-o culoare galben deschis delimitată și integrată cu benzi din Pietra di Trani; o soluție care se potrivește perfect cu pietrele de piatră tipice zonei și creează o combinație plăcută cu tencuiala fațadelor.

Cromie și desene

Podeaua cenușie gri a anexei este splendidă, alternând cu pătrate cu efect maroniu maroniu, realizată cu o tăietură acidă Nuvolato și colorată pentru a forma un design geometric care necesită o îndemânare considerabilă din partea instalatorilor.

"Podeaua a fost făcută pe unul dintre modelele mele, tăind cu flexibilitatea suprafeței vopselei o dată întărită și colorând urme de beton", spune Sara De Ronchi, autorul proiectului.

"De asemenea, am dorit ca pereții interiori ai ansamblului acoperit cu un produs de ciment, un Microtopping gri, atât pentru a da continuitate podelei, cât și pentru a crea un contrast evident cu restul complexului, care se caracterizează prin materiale vechi și tradiționale, cum ar fi betonul .

Și am obținut rezultate la fel de frumoase în subsoluri, unde se află spălătoria, garajele, pivnițele și alte încăperi de serviciu.

Lucrări ideale de beton decorativ: Noutatea

"Ideea principală a fost aceea de a obține un podea care a ajutat la aducerea luminii în medii care sunt slabe din punct de vedere structural, astfel încât un nor a fost lustruit cu titanul Ideal Hard Grey foarte ușor.

Aceasta este o prelucrare nouă, bazată pe beton, care creează un efect reflexiv de strălucire excepțională și care, în același timp, este foarte ușor de curățat și menținut.

Pornind de la o nevoie practică, am obținut astfel un rezultat estetic neașteptat, cel puțin în această măsură ".