Inovatoare cu respect pentru tradiție, un loft în Berlin

Creativitate și rigoare contemporană

Kreuzberg este unul dintre cele mai efervescent cartiere din Berlin, unde multiculturalismul lasa loc pentru noi forme de limbaj, din toate punctele de vedere. Un element rămâne important, privim spre viitor prin faptul că nu negăm trecutul. Acest lucru sa întâmplat în renovarea unei case de la începutul anilor 1900, transformată într-o mansardă modernă pentru un spațiu de peste 250 de metri pătrați, care a scăzut pe două etaje.

Ideea este reprezentată de arhitectul Tanja Meyle, care a amestecat creativitatea și rigoarea contemporană, menținând materialitatea și funcționalitatea marilor protagoniști ai acestui proiect, lemn și ciment, această ultimă inimă a structurii centrale, un fel de cub mare care separă living mare din cel mai mic spațiu de bucătărie. Vechile grinzi de lemn originale, recuperate, curate, dar totuși rămase cu tot farmecul trecutului, sunt încă vizibile, ca și cele două ziduri de cărămidă principale, reparate cu periaj și curățare. izolație.

"Cutiile albastre"

Pe măsură ce intrați, la parter, impresia este aceea a unei serii de "cutii" eșalonate care se execută unul după celălalt, dincolo de bucătăria / zona de locuit, de-a lungul coridorului, de dimensiuni și înălțimi diferite, astfel încât să nu ajungă niciodată la plafon. O perspectivă frumoasă pentru a da respirației întregului și a lăsa întotdeauna o privire asupra pantei acoperișului pe întreaga extindere a mesei de apă. Acestea sunt așa-numitele "cutii albastre", cutii albastre, în care există o baie și o spălătorie cu toaletă, un dulap și o cameră de oaspeți: ele sunt legate prin uși glisante fără finisaje exterioare, albastru în exterior, alb în interior, complet integrat în perete. O soluție pe care arhitectul Meyle a obținut-o mulțumită cadrelor pentru ușile fără fâșii de bord și benzile de acoperire ECLISSE Syntesis Line, fără a lăsa să se uite nici o structură de aluminiu pentru a arăta elemente etanșe ermetice. Stațiunea la ușile balansei clasice, având în vedere spațiile înguste ale camerelor, nu ar fi fost potrivită. În acest sens, el comentează asupra designerului: "Mi se pare minunat ca ușile glisante să dispară în perete odată deschis, pur și simplu să dispară cu un gest".

Bucătăria care spune trecutul

În bucătăria acestui cresc Kreuzberg există încă o urmă de șemineu vechi. Cărămizile înnegrite dau mărturie acestui fapt, care amintește de calea vechilor coșuri și că, prin prezența lor, "decorează" zidul mai bine decât o pictura prestigioasă. Insula centrală mare, turnată în beton, modelată și construită pe amplasament, nu a scăpat de remarcat: a fost realizată în dimensiuni generoase, astfel încât în ​​jur de opt persoane pot sta confortabil în jurul acesteia.

Totul a fost conceput pentru a gestiona spațiile într-un mod rațional și ordonat, astfel încât să conțină ceea ce este necesar, de la mașina de spălat vase la containerele de gunoi, în timp ce alte aparate, precum frigiderul, cuptorul și mașina de cafea sunt introduse într-o garderobă mare amplasată pe perete, cu alte elemente practice, cum ar fi rafturi extensibile și alte compartimente de depozitare. Și, pentru a da un caracter mai flexibil acestui domeniu important al casei, există un banc de lucru mobil, fabricat de un meșter de dulgherie care la echipat cu roți, de fapt, un sertar pentru tacâmuri și diverse compartimente.

Una dintre cele două scări concrete care conduc la etajul superior leagă bucătăria de terasa de pe acoperiș printr-o galerie.

Inovatoare în ceea ce privește tradiția, un loft în Berlin: zona de dormit

Din camera de zi, care este esențială și în mobilier, se pornește și cealaltă scară din beton aruncată pentru a ajunge în zona de dormit, unde există o particularitate care o insufle într-o atmosferă liniștită și confortabilă pentru casă: cadă de baie este construită în podea. Chiar și chiuveta mică este integrată într-o singură structură care face să pară o masă reală.

În această parte a casei din Kreuzberg a fost creat un zid de ghips care limitează accesul la toaletă, împărțind-o sau nu din zona de dormit. Mobilierul realizat pentru măsurare este caracterizat prin liniaritate, întotdeauna cu scopul de a avea o mare libertate de mișcare și priviri asupra acestui contrast interesant / uniune între elementele arhitecturale noi și vechi.