Simplu și în armonie cu peisajul, o casă pe dealurile din Treviso

O vilă pe dealurile din Treviso

Îmbunătățiți peisajul exterior și luminozitatea. Cu aceste obiective, proiectul pentru construirea unei case de o singură familie (început în 2012 și încheiat în 2017) sa născut pe dealurile din provincia Treviso. Creat de arhitectul Chiara Carniel, acest proiect include ferestre mari și deschideri largi pentru a vă permite să admirați natura înconjurătoare și să încurajați intrarea în lumină naturală. Suprafețele fațadei casei sunt în piatră, alternând cu tencuiala, cu elemente perfect camuflate și integrate. Intrarea principală la parter este mai mare decât drumul și este accesată printr-o scară care urmează profilului dealului.

Simplitatea și pereții uniformi cu ușile retractabile și cadrele de contur Eclisse

O casă esențială, curată în formă și coerentă în estetică, dar și funcțională pentru nevoile unei familii moderne. Pornind de la indicațiile oferite de client, Carniel a dezvoltat un proiect a cărui parolă este simplitatea. Simplitatea în alegerea ușilor și ferestrelor exterioare, precum și în detaliile finisajelor interioare. Din acest motiv, arhitecții au decis să introducă ușile ascunse fără jamburi coordonate cu pereții despărțitori din perete, alegând produse de pe linia Syntesis de către Eclisse: cadre, cadre contrafăcute și pereți potriviți pentru a obține un perete perfect uniform, omogen și fără întreruperi. Profilul special Eclisse Syntesis Battiscopa a fost conceput pentru a fi compatibil și a se conecta direct la cadrele și subframele liniei de colectare Eclisse Syntesis, astfel încât să nu existe întreruperi între elementul pliabil și ușa. Profilul de aluminiu poate fi așezat atât în ​​prezența pereților de tencuială, cât și a tencuielilor.

Chiar și pentru iluminat, au fost alese unități mici, minime și integrate, cum ar fi cheile ușoare care subliniază volumele pitorești și divizarea bucătăriei din camera de zi și scara care definește accesul la etajul superior și zona de dormit. Pe aceeași lungime de undă, podeaua venețiană, o granulă subțire și ușoară, care se referă la tradiție, dar cu un limbaj modern și minimal.

Simplu și în armonie cu peisajul, o casă pe dealurile din Treviso: protagonistul Scala, spații mari și culori neutre

Printre principalii protagoniști ai proiectului se numără scara trapezoidală internă (care are aceeași formă ca și cea externă) din piatră tunisiană, cu o culoare caldă și o textura care reamintește nisip, moale la atingere și cu un puternic impact emoțional. Pentru a îmbunătăți și mai mult scara, arhitectul a ales o șindrilă din alamă pentru a înlocui jgheabul clasic, pentru a reaminti îmbinările parterului. Camerele de la parter sunt mai mari decât cele din zona de dormit unde baia, înconjurată de o ușă glisantă retrasă, fără finisaje externe, este foarte mică. Spațiile de coridor sunt exploatate și dotate cu dulapuri încorporate, precum și subsolul în care au fost instalate ferestre cu înălțime completă pentru a obține o luminozitate maximă.

Alegerea culorilor este în concordanță cu simplitatea și esența clădirii: tonuri neutre și continuum de materiale între interior și exterior, unde praguri, trotuare și praguri de fereastră au fost așezate în piatră de Piacenza în flăcări. Singura excepție: camera de zi în care culoarea octanică iese în evidență.